Wednesday 17 April 2019

Marju Bormeister

Elulugu

Marju Bormeister sündis22.detsembril 1945 aastal. Marju Bormeisteri vanemad olid maalikunstnikud Märt Bormeister ja Magda Bormeister, Marju Bormeister sündis maalikunstnike perre esiklapsena ning on elanud pool oma elust Tallinna Kunstihoones. 1966.aastal lõpetas ta Tallinna 2. Keskkooli. Tema noorem vend on maalikunstnik ja fotograaf Märt Bormeister noorem.

Ajal kui ta töötas Teatri- ja Muusikamuuseumis tekkis tal huvi fotograafia vastu. Olles töötanud ka  Riiklikus Noorsooteatris dekoraatorina, tekkis tal soov minna õppima Eesti Riiklikku Kunstiinstituuti teatridekoratsiooni erialale. Sellelt erialalt siirdus ta aga õppima maalieriala, mille täieliku kursuse ka lõpetas 1985.aastal maalikunstnikku ja pedagoog diplomiga. Peale maalimise õppis ta veel  ERKI-s ka ruumikujundust ja mõnda graafikatehnikat. 2001.aastal asust ta uuesti õppima Eesti Riikliku Kunstiinstituuti, et täiendada ennast veel õpetajana.

1990.aasta sügisest on ta olnud Eesti Kunstiakadeemia õppejõud ja 1997.aastast vabakutseline maalikunstnik. Lisaks on Marju Bormeister veel õpetanud külalisõppejõuna maali, monotüüpiat, akvarelli ja kompositsiooni Tallinna Tehnikaülikoolis, Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Tartu Ülikooli maaliosakonnas.

Looming

Marju Bormeister on maalinud dekoratsioone Fritz Matti, Aimee Undi ja Tõnu Virve kavandite järgi. Maalida meeldib talle loodust, igasuguseid pinna-struktuure loodusest. Maalib kodu-ateljees, kus naudib kõike seda läbi monotüüpia tehnika.

On osalenud erinevates projektides seoses monotüüpia tehnika tutvustamisega Eestis, Soomes, Rootsis, Saksamaal. Õpetanud seda Eestis viibinud diplomaatilise korpuse töötajatele (Inglismaa, Taani, USA, Soome, Norra).

Esinenud näitustel 1980. aastast. Eesti Maalikunstnike Liidu liige (1993), Eesti Kunstnike Liidu liige.



No comments:

Post a Comment